Vinlunch på lördagar

Varje lördag öppnar vi upp för vinlunch, helt unik meny med rätter som man inte hittar på The Flying Elk. Vi öppnar dessutom helt unika flaskor som är anpassade till maten. Luncherna är enda gången under veckan vi förespråkar bokning av bord, det finns dock alltid drop-in platser att tillgå.

Förrätter

Saltkokt kungskrabba ”Hommage Stephen Harris”, 210
Sauce Hollandaise, syrad morot & cayennepeppar.

Lobster roll med jalapeño & gurka, 205
Färsk hummer, rostad brioche, kräftstjärtar, paprika- & chilimajonnäs samt espelettepeppar.

Tartar ”Kalv i dill”, 165
Dillmajonnäs, ättikspicklade rotgrönsaker & krispig lök.

Halstrad kammussla ”signatur”, 195
Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Grillad grön sparris med tryffelhollandaise, 140

Varmrätter

”Salade Niçoise”, 270
Sotad tonfisk, vaktelägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

”Salade crème Ninon”, 235
Bakat ägg 63,4° från Sanda, spritärtor, krispig kirskål, rostade Valenciamandlar, lagrad Comté samt färskpotatis.

Umami sandwich, 165
Levainbröd, konfiterad kyckling, ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.
(Vegetarisk med sautérad svamp)

The Spice Girl burger, 180
Välhängd oxhögrev, bringa & talg, knaperstekt bacon, ”Seriously strong cheddar”, stekt gul lök, syrad jalapeño & Srirachamajonnäs. Serveras på briochebröd med sesamfrön.
(Vegetarisk med sautérad svamp)

Pommes frites, 30

Tryffeldipp, 35

Hel svensk vårkyckling, 285
Kycklingmousseline, spritärter, brynt citron, ramslöksmajonnäs, spetskål & hasselnötter.

Ugnsbakad fjällröding med grön sparris & sauce vin blanc med forellrom, 275
Vittoppiga rädisor & smörslungad lättrökt Rattepotatis.

Hällstekt oxfilé med lättrökt oxhjärta, 295
Pepparrot, rotselleriremoulad, rödvinssky & picklade senapsfrön. Serveras med friterade lökringar samt sallad på vårprimörer.

Desserter

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée, 90

”Eton Mess”, 105
Hallon, lavendel, maränger & vanilj

Rabarbersmulpaj med viol & vaniljsås, 115

Ett urval av ostar, 45 / bit eller 125 / 3 bitar
Frukt- & nötbröd med kompott.

Följ oss på Instagram @gastonvin
 

Vinprovning

Boka till någon av våra temaprovningar eller skräddarsy din egen.

Läs mer

Vinlunch

Varje lördag öppnar vi redan klockan 12.

Läs menyn och boka bord

Menyn

Självklart finns det alltid något gott att äta till.

Läs menyn