Vinlunch på lördagar

Varje lördag öppnar vi upp för vinlunch, helt unik meny med rätter som man inte hittar på The Flying Elk. Vi öppnar dessutom helt unika flaskor som är anpassade till maten. Luncherna är enda gången under veckan vi förespråkar bokning av bord, det finns dock alltid drop-in platser att tillgå.

Förrätter

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår, 165
Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt bröd.

Rillettes på fläsklägg125
Marmelad på katrinplommon, levain & cornichons.

Sallad med marinerad kronärtskockaValenciamandlar & lättrökt saltbakad Rattepotatis, 155
Stekt svartrot, kronärtskockspuré, späda skott & tryfferad parmesancrème.

Dagens soppa95
Fråga sommelieren. 

Varmrätter

Bouillabaisse, 180
Fisk- & skaldjurssoppa med lax, torsk, blåmusslor, färska räkor, fänkål, körsbärstomater & blekselleri. Serveras med aioli & levainbröd.

Helstekt ibericofilé med rostad kålrotspuré & kastanjer, 205
Smörkonfiterade morötter, morot- & steklökpickles, friterad grönkål samt sky smaksatt med vitt vin & svartpeppar.

Stekta oxribs med blomkål & pistage, 210
Oxribs ”24h”, picklad & rostad blomkål, blomkålscrème samt portvinsås smaksatt med lakrits.

Gräddstekt torsk med kål, jordärtskocka & Atsinakrasse, 215
Sauterad savojkål, krispig svartkål med smörad kålbuljong & sotade löklameller.

Mushroom umami sandwich145
Levainbröd, smörstekt ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.

Desserter

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée, 90

Glass eller sorbet, 40

Kakor till kaffet, 45
Chokladfinanciers med lingon.

Ett urval av ostar, 45 / bit eller 125 / 3 bitar
Frukt- & nötbröd med kompott.

Följ oss på Instagram @gastonvin
 

Vinprovning

Boka till någon av våra temaprovningar eller skräddarsy din egen.

Läs mer

Vinlunch

Varje lördag öppnar vi redan klockan 12.

Läs menyn och boka bord

Menyn

Självklart finns det alltid något gott att äta till.

Läs menyn